Tårtkalas – Mörbylånga 200+!

8 September, 2021

I ett helt år har Mörbylånga köping väntat på att få fira 200 år och nu är det äntligen dags!

Vi bjuder in till ett fint tillfälle att mötas, fira och skratta tillsammans efter så lång tid i isolering. Med tårta, kaffe och live-musik vill vi fira att Sveriges sötaste köping fyller 200+!

Tid: 18 september kl. 13 – 16 (insläpp 12.30)
Plats: Parken i Mörbylånga, mitt emot busstationen vid hamnen.

Dagens program

Underhållningen på scenen kommer framföras två gånger för att minska risken för trängsel: kl. 13.00- 14.00 och 14.30- 15.30.

Matilda Wärenfalk, kommunstyrelsens ordförande, kommer att hälsa välkomna och hålla ett jubileumstal. De tre finalisterna Kylie Steenson, Joakim Åkesson och Samuel Wilén i låtskrivartävlingen Mörbylånga 200 år kommer framföra sina bidrag. Dessutom framträder Lovisa Niklasson och Marcus Alvgrim, två unga talanger från kommunen som nu gör karriär inom musiken. Under det första passet kommer även stipendiet ”ungt kulturbidrag” att delas ut.

Tårta, kaffe, te och saft kommer att serveras under hela eftermiddagen och man får gärna ta med sig en picknickfilt att sitta på. 

Evenemang under coronapandemin

Då vi vet att läget snabbt kan förändras planerar vi kalaset utifrån rådande restriktioner och kommer att vidta de åtgärder som krävs för att det ska kunna ske på ett smittsäkert sätt. Vi följer utvecklingen av smittspridningen och kommer enbart att genomföra firandet om det kan ske enligt gällande restriktioner.

Insläpp sker från och med 12.30 och antalet besökare kommer att räknas under dagen så att max 600 personer kommer släppas in åt gången. Scenprogrammet kommer framföras två gånger för att inte alla besökare ska behöva vara på plats samtidigt. Fikat kommer serveras från flera olika bord och avstånd för köer kommer vara markerade.

Varmt välkomna!

Recent posts
Tack för ett riktigt härligt kalas!
Den 18 september deltog 750 personer i tårtkalaset i parken i Mörbylånga, och lika många tårtbitar serverades av entusiastiska politiker!
Världsarvshelger i Mörbylånga
Den 10-12 september och 17-19 september pågår världsarvshelger på södra Öland med en mängd olika aktiviteter runt om i odlingslandskapet. Förutom tårtkalaset den 18 september finns bland annat följande aktiviteter: