Spot on – utställning på torget i Mörbylånga

11 June, 2021

Den 12 juni till 9 september visas utställningen ”Spot on – mat och dryck i unika historiska Kalmar län” på torget i Mörbylånga. Utställningen berättar om länets brukningsmetoder på bond- och herrgårdar under 1800- och 1900-talen, jordbrukets utveckling i länet, 1900-talets förändringar inom livsmedelsproduktion med nya uppfinningar, länets växtodling, Södra Ölands odlingslandskap och utvecklingen av livsmedelsindustrin med sina kvarnar, mejerier, konservfabriker, bryggerier och sockerbruk.

Samtidigt pågår mathantverkssafari där besökaren följer en karta till olika mathantverkare i länet för att ta del av deras produkter. Läs mer om matsafarin här: Välkommen ut på en matsafari i Kalmar län! (kalmarlansmuseum.se)

Utställningen och safarin arrangeras av projektet Unika Historiska Kalmar län, som du kan läsa mer om här: Unika historiska Kalmar län – Unika historiska Kalmar län

Recent posts
Framtidslabbet på Skansenskolan
Skolan har en central roll att sprida kunskap om de globala och nationella målen. Förra veckan hade Framtidslabbet ett samarbete med lärarna i årskurs 5 på Skansenskolan.
Finalkonsert låtskrivartävling!
Vem vinner låtskrivartävling Mörbylånga 200 år? Passa på att njuta av en live-sänd konsert den 10 december kl. 19.00!