Spot on – utställning på torget i Mörbylånga

11 June, 2021

Den 12 juni till 9 september visas utställningen ”Spot on – mat och dryck i unika historiska Kalmar län” på torget i Mörbylånga. Utställningen berättar om länets brukningsmetoder på bond- och herrgårdar under 1800- och 1900-talen, jordbrukets utveckling i länet, 1900-talets förändringar inom livsmedelsproduktion med nya uppfinningar, länets växtodling, Södra Ölands odlingslandskap och utvecklingen av livsmedelsindustrin med sina kvarnar, mejerier, konservfabriker, bryggerier och sockerbruk.

Samtidigt pågår mathantverkssafari där besökaren följer en karta till olika mathantverkare i länet för att ta del av deras produkter. Läs mer om matsafarin här: Välkommen ut på en matsafari i Kalmar län! (kalmarlansmuseum.se)

Utställningen och safarin arrangeras av projektet Unika Historiska Kalmar län, som du kan läsa mer om här: Unika historiska Kalmar län – Unika historiska Kalmar län

Recent posts
Tack för ett riktigt härligt kalas!
Den 18 september deltog 750 personer i tårtkalaset i parken i Mörbylånga, och lika många tårtbitar serverades av entusiastiska politiker!
Tårtkalas - Mörbylånga 200+!
I ett helt år har Mörbylånga köping väntat på att få fira 200 år och nu är det äntligen dags! Den 18 september kl. 13-16 firar vi Sveriges sötaste köping tillsammans!