Låtskrivartävling

Är det dig vi söker?!

Ung låtskrivare med hjärta för södra Öland? Du och andra unga kulturskapare är oerhört betydelsefulla för Öland och Mörbylånga kommun! År 2020 firar Mörbylånga köping 200 år och då vill vi passa på att lyfta fram unga låtskrivare som genom sin musik lyfter Södra Öland!

Vinnare i låtskrivartävling Mörbylånga 200 år är

Kylie Steenson

med bidraget Södra Öland. Lyssna här!

Kylie vinner en prissumma på 5000 kr! På andra plats kom Joacim Åkesson med bidraget Mitt liv på Öland och på tredje plats Samuel Wilén med Vals på Gettlinge Berg. Stort grattis till er alla! Här kan du se den live-sända finalen:

Finalister i barn-klassen

På första plats:

Sol och vindarnas Ö, Dark Maids (Elin Skarsgård, Ida Petersson, Alva Persson, Emilia Karantona)

På andra plats:

Södra Öland, BALMS (Buster Börjesson, Stina Heinecke, Alexander Manousakis, Linnéa Sjögren, Moa Sjöstedt)

På tredje plats:

Linnea Fager, Malva Nilsson, Ottilia Isberg

Totalt 40 barn och unga har deltagit i Låtskrivartävlingen med sammanlagt 16 egenskrivna låtar. Av dessa har tre finalister valts ut i barn- respektive ungdomsklassen av en jury bestående av Lasse Trofast, mångårig musiker i Mörbylånga, Annika Nerfont Zadig, kultursamordnare Mörbylånga kommun och Lasse Stenberg, musikjournalist Ölandsbladet. Kriterierna har varit bidragens originalitet, musikalisk kvalité och känsla för södra Öland. Bland de tre finalisterna i ungdomsklassen har allmänheten haft möjlighet att rösta på sin favorit och utsett vinnaren. De övriga finalisterna i både barn- och ungdomsklassen vinner biobiljetter.

Varmt tack till alla talanger som skickat in fina bidrag! Det är så roligt att se att det finns så mycket kreativitet och kompetens hos unga i vår kommun! Vi hoppas att ni kommer fortsätta att skapa er egen musik och att vi kommer få höra mer av er i framtiden!